Ondřej Přerovský – sportovec s velkými plány i ambicemi

Oblíbený kavárenský truck, který byl zaparkován v atriu budovy Amazon, je pryč, a tak jsme se šli projít ven. Když jsme se spolu bavili, dostali jsme se k rozvoji lidského kapitálu ve firmách a s tím související nabídce Moore Czech Republic pro společnosti, ale dotkli jsme se i témat spojených s osobním životem.
 
Prerovsky.JPG
 
  • Ondřeji, můžete nám přiblížit, jaký bude hlavní předmět vaší činnosti v Moore Czech Republic?
Budeme nabízet ucelené služby a poradenství v oblasti human resources. To znamená, že budeme pomáhat a radit našim klientům ve všech otázkách a oblastech, které se týkají zaměstnanců. Jednoduše si to můžeme představit u tzv. životního cyklu zaměstnance. To znamená procesy od náboru, včetně employer brandingu, přes onboarding, mzdovou agendu, motivující odměňování a benefity včetně daňového poradenství, kompetenčního modelu, školicích a rozvojových plánů a na opačné straně třeba i outplacement. A to je pouze jeden pohled. Druhým je velikost a vyzrálost společnosti. V tom případě se bavíme o outsourcingu, nastavení a digitalizaci HR procesů, vyladění HR modelu či poradenství v ESG oblasti.
 
  • Ale to není vše. Zmínil jste i nutnost spolupráce jednotlivých firem ze skupiny Moore Czech Republic a nastavování procesů této spolupráce. Co jste tím myslel přesně?
Tím míním to, že již řadu těch služeb nyní nabízíme. Ale zatím ne pod ucelenou hlavičkou a strategií. Již několik let nabízíme recruitment a outsourcing, employer branding přes společnost v naší skupině, daňové poradenství a přípravu HR dokumentace. Naše Moore Academy CZ se velmi profesionálně věnuje oblasti vzdělávání. Nově jsme rozběhli tematiku ESG. Takže  vidíte, že těch témat je obrovské množství. To budeme nabízet personálním ředitelům a ředitelkám a daná témata budou důležitá i z pohledu finančních šéfů. Také věřím, že by měla reagovat řada manažerů a manažerek, protože vždy by dané projekty a aktivity měly směřovat k vyšší motivovanosti a loajalitě zaměstnanců, zjednodušení jejich práce a celkově ke zlepšení jejich zaměstnanecké a manažerské zkušenosti.
 
  • Zdá se, že stojíte před komplexními úkoly. S kým vším budete spolupracovat na jejich realizaci?
Již jsem rozběhl rozhovory se všemi partnery a senior manažery jednotlivých oddělení. A dále budu spolupracovat se všemi, kteří budou chtít být u zrodu báječného týmu. Zaměřím se na interní sladění a vybudování jednotné nabídky, která bude reprezentovat skupinu Moore jako klíčového hráče v oblasti personálního poradenství. Velmi pozorně budu sledovat i přání našich aktuálních i budoucích klientů a služby dle potřeb flexibilně upravovat.
 
  • Před příchodem do Moore Czech Republic jste působil v Deloitte. Bylo to na obdobné pozici?
Ano. Svoji pracovní kariéru jsem strávil víceméně v HR. Je to už přes 25 let. Nejdříve to bylo v rámci interních HR oddělení významných globálních společností. Pak jsem usoudil, že jsem nasbíral dosti zkušeností, abych mohl začít pomáhat a radit ostatním. Přešel jsem tedy do poradenství a od té doby se snažím být expertním partnerem klientů v ČR či v Evropě.
 
  • Deloitte je v BIG 4. Moore Czech Republic by se chtěl stát “pětkou“ a být hned za těmito společnostmi. Můžete jmenovat jednu důležitou věc, na kterou by se za vás měl Moore Czech Republic v budoucnosti soustředit, aby mu to pomohlo tento plán naplnit?
Tady bych vás opravil. Naší ambicí je dostat se na špičku. Určitě nechceme hrát druhou ligu. Věřím v ucelenou nabídku a respekt k potřebám a přáním klienta.

 
Prerovsky_2.jpg
 
  • Přesuňme se z pracovního do osobního života. Práce v poradenství je časově náročná. Co děláte pro to, aby váš osobní život netrpěl?
 
Snažím se o balanc mezi 3 životními pilíři. Prvním je rodina a přátelé, druhým práce a třetím jsem já sám. Všechny tyto pilíře je potřeba opečovávat a věnovat jim čas a úsilí. Někdy je správné je propojovat, ale není tomu tak vždy. Je potřeba najít ty správné, byť flexibilní hranice.
 
  • Mezi vaše koníčky patří běh. O čem přemýšlíte, když běháte? Je to pro vás forma meditace, kdy se soustředíte pouze na to, co zrovna děláte nebo se nevyhnete přemýšlení nad prací a dalšími závažnějšími tématy?
Ano, celoživotně se věnuji sportu. Od těch adrenalinových, jako je rafting, kanoe na divoké vodě a horolezectví, jsem se již více přesunul k těm „usedlejším“. K běhání jsem se dostal před 15 lety a od té doby se snažím běhat několikrát do týdne. K tomu jsem přidal kolo, které je skvělé jak o víkendu, tak jako dopravní prostředek do práce. No a v zimě běžky i sjezdovky. Při sportovní aktivitě se mi pročistí hlava a většinou myslím jen na ten sport. Případně, a to mi jako muži jde, nemyslím na nic.
 
  • Každého se ptáme na jeho sen. Tak jaký je ten váš?
Snažím se své sny postupně plnit. Pokud bych měl vypíchnout jeden, tak velmi rád cestuji a objevuji nové krajiny, lidi a kultury. Takže můj sen je mít dost sil a času a poznávat další a další. A to se svými syny, přítelkyní, kamarády či někdy klidně i sólo.
 
Díky za rozhovor a ať se vám u nás líbí.