Lidé z Moore

BID MANAGER SE SLABOSTÍ PRO POKLESLÝ HUMOR

Na rozhovor s ním se už chystáme dlouho. Ale vždycky nám do toho něco vlezlo. Buď práce, nemoc nebo dovolená. Ale teď konečně nastal ten správný čas. Krásný zářijový den, slunce, teplota tak akorát. Co víc si můžeme pro rozhovor přát.
 
 Petr-Gabriel-1.jpg
 
  • Petře, tvá pozice v Moore Advisory CZ se jmenuje BID MANAGER, což by se dalo přeložit jako manažer nebo správce nabídek. Můžeš nám popsat, co tvoje práce tedy všechno obnáší?
 
Jako Bid Manager zodpovídám za fungování Bid teamu, přípravu a koordinaci nabídek do veřejných zakázek a komunikaci se subdodavateli a dceřinými společnostmi v rámci skupiny Moore Czech Republic. Též se podílím na dílčích projektech v rámci skupiny a kontroluji interní databáze projektů a referencí.
 
  • Jsi absolventem soukromé střední školy reklamní a umělecké tvorby MICHAEL, což tě předurčuje k práci třeba v nějaké reklamní agentuře nebo v marketingu. Jak se to tedy událo, že jsi skončil v poradenství?
 
Ačkoliv se profesně věnuji odlišnému oboru, tak jsem velice rád za umělecké prostředí, ve kterém jsem studoval. Měl jsem tak možnost poznat plno věcí, jež mě svým způsobem formovaly. Absolvoval jsem několik stáží a part‑time jobů v reklamním prostředí a došel jsem k závěru, že to není cesta, kterou bych se chtěl vydat (nebyl jsem tehdy dostatečně cynický). Následně jsem po období poflakování se a studia pomaturitní angličtiny nastoupil do společnosti podnikající v oblasti laboratorních technologií, reagencií a spotřebního materiálu pro laboratoře (dané prostředí mě bylo tehdy relativně blízké). Zde jsem v rámci svých ostatních povinností poprvé začal aktivně řešit veřejné zakázky, resp. tehdy primárně veřejné zakázky na dodávky, a zjistil jsem, že mně tato, někdy poměrně adrenalinová činnost, po profesní stránce naplňuje. Velkou roli též hrála možnost navštěvovat běžně nepřístupné prostory v nemocnicích, vysokých školách a výzkumných ústavech, které jsou často situovány v historických budovách či jinak pro mě zajímavých objektech. Po několika letech jsem však ucítil potřebu změny od určitého
stereotypu.
 
 Petr-Gabriel3.jpg
 
  • V Moore Advisory CZ jsi poměrně dlouhou dobu. Co tě tu baví nejvíc?
 
Do společnosti Moore jsem přišel v únoru 2018 (tehdy BDO Advisory),
rychle jsem se přeorientoval na novou oblast a našel v ní zalíbení. Na práci v Moore Czech Republic mě baví akční přístup k řešení aktuálních požadavků a spolupráce s vybranými kolegy a partnery, s nimiž jsem si hodně sedl i na lidské úrovni. Pozitivně též vnímám vývoj a rozrůstání skupiny Moore Czech Republic, kdy jsme díky spolupráci s kolegy z dceřiných společností schopni se účastnit i těch nejzásadnějších výběrových řízení z velkého segmentu trhu. Ačkoliv je naše práce ze své podstaty občas stresující či řešíme zdánlivě neřešitelné problémy v šíleném časovém horizontu, pocitu z výhry nabídky, na které jsme strávili mnoho hodin či dnů práce, se vyrovná máloco.
 
  • Jako jeden ze svých zájmů jsi uvedl bizarnosti ve virtuálním i reálném světě. Povíš nám o tom, pokud je to publikovatelné, víc?
 
Vyrůstal jsem (mimo jiné) na České sodě, Janu Švankmajerovi, ReadMeatu, Southparku a Rottenu a mám slabost pro věci, které často nejsou úplně obecně vnímány jako estetické. Též pro pokleslý humor – s přáteli to definujeme tak, že vidíme krásu v hnusu. Ve virtuálním prostředí to je různý internetový obsah, např. neobvyklé zprávy ze světa, divné věci ze sociálních sítí, videa a fotky z reálného života, memy či videoklipy hudebních interpretů. V reálném prostředí je to odraz výše uvedeného, jen s více lokálním feelingem. V tomto kontextu je všeobjímající amatérský film Svatba Jiřího Káry, na jehož remasterovanou HD verzi jsme byli s kolegou Petrem Štětkou na konci září v kině.Snad každého se ptáme na to, jaký má sen, takže se tomu nevyhneš ani ty.
 
  • Co by sis chtěl splnit?
 
Snů mám asi jako každý hodně a též se mění dle situace a daného časového úseku v životě. Nicméně ten, který se mě drží poměrně dlouho, je pořízení nějaké nemovitosti, ideálně nějaké ruiny v pohraničí nebo hluboko v lesích či horách, kde bych se schovával před civilizací a regeneroval se.
 
  • Mezi tvé další zájmy patří i literatura a hudba, co bys nám doporučil?
 
Kultura jako taková tvoří důležitou součást mého života, ať už se jedná o literaturu a hudbu nebo filmy, divadlo atd. Co se hudby týká, tak zde mám poměrně široké spektrum od relativně extrémních věcí, které nikdy neopustí podzemí různých subkultur až po maisntream typu Madonna. Můj playlist je napříč kontinenty a má časový rozsah od 50. let minulého století dodneška. Obdobně to mám i s literaturou, kdy až na vyloženě pofidérní žánry jsem schopen přečíst téměř všechno. Mezi mé nejoblíbenější autory, které bych si dovolil doporučit, patří Cormac McCarthy a Isaac Bashevis Singer.
 
  • S odkazem na populární recruiterskou otázku se tě zeptáme, kde se vidíš za deset let?
 
Doufám, že do té doby najdu určitou životní moudrost.
 
Petr-Gabriel2-(1).jpg