Moore Czech Republic posílila účetní a daňové poradenství. Koupila společnost Alfin

Její odborníci posílí stávající tým Moore Accounting CZ, která tak rozšíří svoji regionální přítomnost v Ústeckém kraji. Nejnovější akvizice je dalším krokem k naplnění strategického cíle skupiny Moore Czech Republic růst v oblasti outsourcingu účetnictví, mzdové agendy a daňového poradenství, poskytovat své služby v regionech a zařadit se tak mezi největší účetní firmy v České republice.

Akvizicí další české firmy na poli oursourcingu účetnictví a daňového poradenství posiluje skupina Moore Czech Republic své postavení v této oblasti. „Pro akvizici jsme se rozhodli především kvůli zkušenostem a odbornosti Alfin a jejich zajímavému zákaznickému portfoliu. Do stávajícího týmu pod hlavičkou Moore se zařadí 11 odborníků, kteří přispějí k naplnění našeho cíle stát se jednou z největších společností v oblasti outsourcingu účetnictví v České republice,“ uvádí Petr Kymlička, partner Moore Czech Republic. Společnost Alfin spadá v rámci skupiny Moore Czech Republic pod dceřinou společnost Moore Accounting CZ.

Posílení pozice v rámci Ústeckého kraje

Společnost Moore Accounting CZ se v současné době akvizičně zaměřuje zejména na regiony. „Jde o další krok v rámci naší strategie pronikat do regionů a působit nejen v Praze, Brně a Bratislavě, ale i v dalších velkých a středně velkých městech jako je právě například Most,“ doplňuje partnerka skupiny Moore Czech Republic Marcela Hrdá a dodává, že díky tomu skupina kromě dalších zkušených odborníků na daně a účetnictví získává také praktické zkušenosti a přístup k oblasti digitalizace účetnictví. V roce 2020 zaznamenala společnost Alfin tržby ve výši 10,6 milionu korun se ziskem 1,6 milionu korun.

Pro Moore Accounting CZ se jedná o třetí akvizici v oblasti daní a účetnictví, když v roce 2020 koupila společnosti Escape Consult v Brně s dceřinou společností v Bratislavě a Pagina Tax v Příbrami.  Vedle pokračujícího růstu se společnost soustředí také na technologický rozvoj. „Rok 2022 je pro nás významným milníkem, protože vstupujeme do fáze intenzivní digitalizace naších účetních procesů,“ uzavírá Hrdá.