Technologická společnost Servodata ze skupiny Moore Czech Republic se připravuje na vstup investora, rumunský IT lídr Bittnet má získat 35% podíl

Plánovaný strategický vstup do české společnosti Servodata bude pro rumunskou skupinu Bittnet zároveň první přeshraniční transakcí. Vzájemná spolupráce technologických firem by měla pomoci vybudovat silného hráče v regionu a také zrychlit růst obou subjektů. „Skupina Bittnet má silnou vizi evropské expanze, která je nám blízká. Věříme, že spojení našich dvou entit urychlí plánované aktivity v oblastech, jako je kybernetická bezpečnost, robotické zpracování dat a využívání umělé inteligence. Spojení zároveň rozšíří naši geografickou přítomnost,“ uvádí Petr Kymlička, partner skupiny Moore Czech Republic, které ve společnosti Servodata zůstane 65% podíl.

Skupina Bittnet se zaměřuje na oblasti IT řešení a IT školení v Rumunsku i v zahraničí. Patří do ní společnosti specializující se na poskytování transformačních tréninkových a poradenských programů, integraci cloudových řešení nebo na kybernetickou bezpečnost. „Jsme nadšeni, že můžeme splnit slib, který jsme loni dali našim akcionářům, že rozšíříme aktivitu skupiny Bittnet Group v celém regionu střední a východní Evropy. Získání 35% podílu ve společnosti Servodata, společnosti s třicetiletou historií a přítomností na dvou důležitých trzích, v České republice a na Slovensku, představuje novou etapu našeho vývoje. Společně s Moore Czech Republic sdílíme stejnou vizi o potenciálu v regionu a plánujeme urychlit růst Servodata. Budeme spolupracovat na vybudování regionálně relevantní IT skupiny, která bude schopna reagovat na zvýšenou poptávku po IT službách v celém regionu střední a východní Evropy,“ říká Mihai Logofatu, spoluzakladatel Bittnet Group.

Mezi klíčové oblasti zaměření skupiny Servodata patří návrh, implementace a podpora technologické infrastruktury, IT poradenství a podpůrné služby, včetně komplexního outsourcingu IT služeb. V oblasti vývoje se skupina zaměřuje především na řešení obchodních procesů a portálových řešení. V poslední době společnost významně investovala v oblasti kybernetické bezpečnosti. Díky transakci plánují skupiny Bittnet a Moore Czech Republic meziročně navýšit obrat minimálně o 20 %.