Mistr nejen ve svém oboru

Na co se sáhne, to mu jde. A nejlepší na tom je, že dokáže propojovat svou práci i svou sportovní aktivitu. I to se dozvíte v následujícím rozhovoru.
 
Patrik2.jpg















 

  • Kdy a jak to pro tebe v Moore začalo?
Už to bude déle než pět let, co mě do Moore (tehdy ještě BDO) začal lanařit spolužák z gymplu (Tomáš Křapáček), který měl navíc tou dobou docela čerstvě vystudovaný stejný bakalářský obor na VŠE jako já. Asi po třech měsících barvitého vyprávění, jak se tu má dobře, jsem se přihlásil na pohovor a během pár dní byla smlouva na stole.
 
  •  Jaké jsou tvé nejoblíbenější vzpomínky z pracovního života v Moore?
Rád vzpomínám na to, když jsem v Krnově tvořil koncepci cyklistické dopravy a ve dvou dnech na kole objel, nafotil a změřil šířku komunikací na území takřka celého města. Bavil mě i výjezd na nejvyšší vrchol Krnova, přestože jsem zvolil nejkratší, a tedy i extrémně strmou cestu zasypanou kluzkým listím, takže jsem musel část cesty kolo tlačit. Pokud bych mohl hodnocenou oblast rozšířit i o teambuildingy, tak velice rád vzpomínám na svoje první lyžování v Rakousku.
 
  • Všichni víme, že jsi velkým sportovcem, jaké sporty máš nejraději?
Den bez sportu mi často přijde jako promarněný, takže obvykle sportuji 6x týdně. Už asi 17 let hraji florbal. Za tu dobu jsem vystřídal celkem 4 týmy a teď už hraji jen neoficiální amatérskou ligu. Kromě 2 florbalů v týdnu vždycky přidám pár kruhových tréninků ve fitku a pak nějaký raketový sport - badminton, squash, nebo ping-pong. Na slušné úrovni umím ještě kulečník (dřív jsem hrával ligu ve snookeru) a v bowlingu jsem jednou na teambuildingu přehodil 200 bodů, což dodnes nechápu, jak se povedlo. No, a když mám línější den, tak se večer věnuji alespoň e-sportu, který tedy do těch 6 sportovních aktivit v týdnu radši nepočítám.
 
  • Řekni nám více o své vášni k e-sportu.
Dvakrát do roka sleduji „major“ turnaje v Counter-Striku, ve kterých týmy o 5 profesionálních hráčích hrají o 500 tisíc dolarů za 1. místo. Sám mám v této hře odehráno kolem 3 000 hodin (během asi 14 let). Podobné sumy hodin mám ještě v dalších asi 3 hrách, ale s pracovním a partnerským životem jde skloubit jen pár hodin hraní týdně. Přesto jsem poslední rok a půl šťastnější než kdy dřív.
 
  • Jsou v tvém životě nějaké úspěchy, které by si s námi chtěl sdílet?
Jak jsem už naznačil, tak mám zlatou partnerku, což je pro moje dlouhodobé štěstí ten nejdůležitější „úspěch“. Každopádně mám doma i stříbro, a to v podobě druhého místa z mistrovství ČR v „dámě“, ale to už je hodně archivní úspěch. V poslední době jsem hlavně rád za to, že se mi docela dobře daří odbourávat závislost na cukru. Mám pestřejší jídelníček a větší porce, takže už nemám potřebu pít jedině slazené limonády a cpát se kremrolemi a dalšími sladkostmi, jak jsem si navykl už v dětství.

 

Patrik1.jpg