“Chce to ostřejší lokty”

V poradenství se cení přímočarý a rozhodný přístup k řešení problémů, a logické i analytické myšlení. Tyto atributy Anetě nechybí, a i proto tento rok povýšila na pozici managerky. V rozhovoru se ale dozvíte daleko víc.
 
Aneta-2.jpg
 
  • Jak byla tvá cesta do Moore Czech Republic?
Vcelku krátká. Učila jsem se na státnice a na facebooku jsem narazila na inzerát do M&A týmu, dříve ještě BDO. V té době jsem pracovala na part-time ve finančním oddělení v CETIN, nicméně dlouhodobě jsem se tam neviděla. Chtěla jsem zkusit něco dynamičtějšího, méně korporátního. A najednou bum, hledají konzultanta do M&A. Pamatuji si, že mě M&A fascinovalo už na vejšce, nicméně v té době nebylo běžné nabírat do M&A týmů čerstvé absolventy nebo studenty na part-time, do M&A nabírali zásadně odborníky z odvětví nebo ty, kteří přecházeli in-house se zkušenostmi z jiných oddělení. Nyní už je to jinak.
 
  • Před nedávnem jsi byla povýšena na pozici manažerky. Byl to velký skok? Jak se ti na této pozici líbí?
Myslím, že povýšení přišlo celkem přirozeně. V našem týmu jsem přes 5 let, takže k přebírání některých manažerských kompetencí docházelo ještě před povýšením, a s některými novými se sžívám. Pro mě osobně to bylo motivační nakopnutí, které přišlo ve správný čas.
 
  • Co je na této pozici nejtěžší a co tě na ní baví?
Hodně mě překvapilo, kolik projektů, termínů a informací musíte nosit v hlavě, už neřešíte do detailu jen pár projektů, takže je to hlavně o dobré organizaci uvnitř týmu a zvládnutém time managementu. A večerní sklenička vína případně taky pomůže.
Nejvíc mě baví různorodost projektů, klientů, ale i práce jako taková. Jeden den řešíte výrobu kosmetiky, další den už koukáte na automotive. Jeden den na schůzkách u klienta a další v kanceláři.
 
  • Jak se na této pozici cítíš jako křehce vypadající žena? Nebo je to naopak výhoda?
Křehkost není na místě. Většinou to chce ostřejší lokty, nadhled, zkušenosti a dobře podloženou argumentaci, jinak vás zadupou. Na druhé straně stojí chytří a schopní, většinou tvrdohlaví, lidé. Věřím, že empatie a schopnost  hledat řešení budou v budoucnu na mé straně.
 
  • Podělíš se s námi o své životní radosti a úspěchy?
Zpětně považuji za nejlepší rozhodnutí odjet v průběhu vysokoškolských studií pracovat na léto do Spojených států a také studium v Portugalsku v rámci programu Erasmus. Nejen, že jsem objevila lásku k cestování, ale hlavně mě to vnitřně zocelilo, osamostatnilo. Z toho určitě čerpám i v pracovním životě. Jak se říká, co tě nezabije…
A co mi dělá radost? S příchodem nového roku většinou 25 dní dovolené na výplatní pásce nebo když se sejdeme po beachvolejbale s přáteli na pivu, víkendy mimo město, v poslední době kempování a taky pravidelné návštěvy mého rodného města (a ano, v Budějcích by chtěl žít každý), rodičů (s výjimkou rodinných oslav) a kamarádů. 
 
  • Máš životní sny? Řekneš nám jaké?
Nejsem ten typ, který má v hlavě seznam, čeho by chtěl v životě dosáhnout a o čem potajmu sní. Předsevzetí si už nedávám. A o vzdušných zámcích raději nepřemýšlím. Většinou řeším věci spontánně, takže když něco chci, jdu tomu naproti. A vlastně možná vím, svět by byl hrozně krásnej bez trollů na sociálních sítích.
 
Aneta3.jpg